Benzaiten Tréning

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”

A keleti technika

2016. augusztus 16. 23:49 - Benzaiten Tréning

A Benzaiten – Tanácsadás és Tréning célja keleti megoldások és módszerek nyújtása a Nyugat problémáira: stresszre, konfliktusra, kommunikációs elcsúszásokra, önérvényesítésre valamint az önismeretre és énképre és  annak csapdáira.

 12011165_927290954009985_6621894386501015679_n.jpg

Az Énünk nem állandó tényezők halmaza, bármilyen tulajdonsággal is bírunk, annak ellenkezője (hacsak csírájában is), szintén bennünk van, és adott helyzetben felszínre is törhet. Az önismeret azért fontos, mert nem csak az erősségek és gyengeségek feltárását célozza, hanem egyben tudatossá is válhatunk általa, hogy mikor mire hogyan reagálunk, melyik helyzet mit vált ki belőlünk.

maxresdefault_2.jpg

Mi azért hoztuk létre és szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a Benzaiten Tréninget és annak filozófiáját, mert hiszünk benne, hogy a készségfejlesztés, tanácsadás, korai intervenció és prevenció a mai világban hasznos, hatékony és nélkülözhetetlen módszerek a boldog élethez, de csak akkor, ha követnek két nagyon fontos szabályt: 

1. EMBEREK VAGYUNK, BÁRMIT , AMIT EDDIG ELSAJÁTÍTOTTUNK, HOSSZAS GYAKORLÁS ÉS SZÁMOS ISMÉTLÉS ÚTJÁN TETTÜK!

2. EGYEDIEK VAGYUNK, MERT KÜLÖNBÖZŐ ERŐSSÉGEINK ÉS GYENGESÉGEINK VANNAK, ÍGY UGYANAZT A DOLGOT NEM LEHET MINDENKINEK UGYANÚGY MEGTANÍTANI!

 

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”, tartja a japán közmondás.
Szerencsére ez az út élvezetessé, szórakoztatóvá és hasznossá tehető, érdemes rálépnünk! 

 

MIÉRT PONT KELET?

 

ba4757ece2ea30929d4604d70c991a71.jpg

Benzaiten szerencseistennő a kommunikáció, a kreativitás, az emberi kapcsolatok, valamint tanulás védelmezője. Nem véletlen, hogy Keleten régmúltban gyökerező kultusza van: ezek a tényezők minden időben és társadalomban a boldog és sikeres élet alapkövei voltak. A nyugati világ elvárásai azonban sokunkat eltereltek ettől az úttól: a rengeteg szabályban elveszett kreativitásunk, a sikerhajhászásban az emberi kapcsolatok eltárgyiasodtak, az egymás közötti kommunikáció személytelenné, erőszakossá vált.

 

 

 

 

 

Pörgő világunkban úgy érezzük, nincs időnk a mély fejlődési tapasztalatokra, hanem passzív befogadókká válunk.Pedig igaz Buddha tanítása „Tetteink,szavaink és gondolataink meghatározzák karmánkat, vagyis azt, hogy boldogság vagy szenvedés lesz-e osztályrészünk”

2969089369_11fe780546_o.jpg

Ezért nagyon fontos, hogy tudatossá váljunk: tisztában legyünk gondolatainkkal, tetteinkkel és szavainkkal, irányuljanak azok önmagunk vagy mások felé. A céljainkat nem szolgáló, sőt, sokszor ártó megnyilvánulásaink megszüntethetők, és konstruktívvá alakíthatók, csak megfelelő módszer és kitartó gyakorlás szükséges hozzá. Hiszünk benne, hogy boldogságunk kulcsa a mi kezünkben van, ami nem más mint a változtatás önmagunkon, hozzáállásunkon, gondolkodásunkon. 

 

Alan Watt amerikai filozófus szerint a buddhizmus a legjobb pszichoterápia, ami nagy igazság, mert ha jól megnézzük, a keleti életfelfogás középpontjában azok a tényezők állnak, melyek hiányával magyarázható a nyugati emberek boldogtalansága. Ezek a tényezők pedig az önismeret, belső folyamatok megértése; a külső folyamatok ítélkezés nélküli elfogadása; a harmónia megtalálása és megélése mindennapi cselekedeteink során; felelősségvállalás önmagunkért és tetteinkért; ragaszkodások elengedése és az állandótlanság elfogadása. 

 

images_2_ko.jpg 

Tesszük mindezt keleti módszerekkel: rengeteg sajátélménnyel, gyakorlással, önreflexióval, elfogadással, rugalmassággal
és sok-sok humorral. 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichogourmet.blog.hu/api/trackback/id/tr1910416522
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása