Benzaiten Tréning

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”

Japán, Karácsony és a KFC

2017. december 15. 21:50 - Benzaiten Tréning

jc-10.jpg

Úgy gondolnánk Japánban nincsen karácsony - habár az egyik államvallásuk a kereszténység- japán lakosság 1%-a keresztény, de az idősebb generáció szinte tudomást sem vesz róla - pedig megtartják a karácsonyt, csak egy kicsit másképpen.  Japánban a karácsony mindenhol megtalálható, de teljesen más szerepet tölt be.

 

A japán karácsony a Valentin naphoz hasonítható vagy olyanféle. Az áruházak ilyenkor óriási profitot termelnek náluk is, de a japánok számára itt az a legfontosabb, hogy ne egyedül töltsd el ezt az időszakot. Elég cikinek tartják, ha nem keresel társaságot magadnak. Pontosabban nem mész randizni. A Szent Este - tehát december 24. - a deeto-ról szól, a randevúról, amely szó egyébként az angol “date” vagyis magyarul a  randi szóból származik, egy kicsit japánosítva.

 a0000770_parts_585225eea7d89.jpg

Miért fontos, hogy ilyenkor randizz valakivel? Azért , mert  úgy tartják, ha ezen a napon nem találsz magadnak senkit, akkor egész évben nem fogsz, de akár egész életedre így maradhat ez a helyzet. Elég vicces, ahogy - főleg az angol nyelvből átvett- karácsonyhoz tartozó szavakat, köszöntéseket lerövidítik. Néha nagyon nehéz rájönni az eredetijére.  Az egyik ilyen a “lonely Christmas “ - ami ugye magyarul magányos karácsonyt jelent - aminek a japán verziója a a ronkuri, azaz az egyedül töltött, magányos karácsony. Ilyenkor egy kicsit megőrülnek a japán fiatalok és ha a ronkuri áll fenn, akkor sokan kétségbe esve keresnek partnert maguknak erre napra.

De vajon hol? Nem máshol, mint a közösségi oldalakon, amiket elárasztanak a kétségbeesettnél kétségbeesettebb üzenetekkel: “randi partnert keresek”.

 christmas-eve-japan-tokyo-shibuya-cosplay-6.jpg

A dörzsöltebbek ilyenkor sem esnek kétségbe - minden szokásban van egy amolyan jolly joker - kiskapu effekt, ami jól jön ilyenkor-  mert rendeznek egy kis összejövetelt, amolyan csaj-(joshikait)  vagy kanbulit (danshikait), hogy ne legyenek egyedül. Viszont nem mehetünk el amellett, hogy náluk ez a vásárlás ünnepe, ilyenkor a kereskedelem óriási profittal zár. December 24-én ugyanis mindenki dolgozik, mert csak December 23. a Akihito császár születésnapja ünnepnap, ami egyben munkaszüneti nap is. A karácsony Japánban csak  1 napra korlátozódik, igaz az országban már a halloween-i őrület idején megjelennek a karácsonyi kis kütyük.

 

A KFC- csirke kérdés

 kfc-japanese-christmas-christmas-chicken.jpg

Furcsának tűnhet, hogy a Japán Karácsonyról írok bejegyzést és egyszer csak szóba kerül a nálunk is kapható KFC csirke. A káefcés csirke kifejezetten fontos része a japánok Karácsonyának, ugyanis nélküle - mármint az ünnepi csirkés kosár nélkül - nem lehet elmenni randizni.

A karácsonyi vacsora fénypontja számukra a csirke, ha nem is esznek KFC-ben, akkor is csirkés dolgokat készítenek. A “tradicionális “ vacsi itt még nem áll meg, mert ők ilyenkor - a bulikra vagy a randikra és karácsony alkalmából- rendszeresen sütnek vagy rendelnek- nem mákusgubát vagy karácsonyi pudingot- hanem tortákat. A “kurisumasu  keeki” nagyon népszerű  - bár fura és nagyon kelendő- édesség. Már novembertől le lehet adni az előrendelést bármelyik boltban. Igaz, valahol nálunk is  kerül az ünnepi asztalra torta, de nincs meghatározva, hogy ennek a sütinek ilyennek és ilyennek kell lennie. Japánban van. Kifejezetten erre az alkalomra sütik ezeket az édességeket, fontos szabályokat követve.

 japanese-christmas-cake-1024x657.jpg

Az eredeti  kurisumasu keeki vaníliás piskóta tejszínhabbal, a eperrel és csokoládéval a tetején. És ez még nem minden édesség-fronton, mert rendelhetünk akár karácsonyi jégkrémtorták is, ami állítólag finomabb mint az előző, bár én még nem próbáltam ki. Karácsonyi ajándékot azok cserélnek egymással, akik ünneplik- főleg a fiatalok, szerelmes párok, barátok és családon belül főleg a gyerekek kapnak valamilyen kisebb, kedves ajándékot. Az idősebbek nem igazán foglalkoznak ezzel a náluk új keletű dologgal.



Náluk Karácsony első napján már lekerülnek a díszek a boltok, szórakozóhelyek és az otthonok falairól, illetve a fákról és máris elkezdenek készülődni a Japán újévre, amely egy újabb alkalom az ajándékozásra.

Szólj hozzá!

Hogyan éljük túl a diktatórikus főnököt?

2017. december 12. 20:33 - Benzaiten Tréning

Felnőtt életünk során több fajta főnök típussal találkozhatunk. Persze az kivételt képez, ha mi vagyunk irányító pozícióban, de az már egy másik téma. Tehát most feletteseket vesszük nagyító alá, szigorúan beosztott perspektívából. 

pozitiv_gondolkodas_7.jpg

A közös munkatevékenység akaratlanul is produkál konfliktusokat, mert különböző hátterű és érdekű emberek dolgoznak együtt és nem válogathatják meg, hogy kivel teszik mindezt.A felettesüket meg végképp nem, kivéve ha már rögtön az állásinterjún felállunk és azt mondjuk köszönjük szépen ezt nem szeretnénk. A főnökök irányítási stílusa közül én személy szerint a konfliktuskerülő egyéneket nem értem. Velük igazán komplikált a munkafolyamat és kollegális viszony is, nem is beszélve a vezető-beosztott kapcsolatról. Hogy kell velük beszélni? Mit mondjak nekik? Egyáltalán mit gondolhatnak?

mw-em439_tightr_zg_20160510171835.jpg

A motivációját értem csak: elkerülni minden problémát és strucc politikát folytatni, hátha valahogy megoldódik a dolog. Ebben a módszerben az az érdekes, hogy  ők mindig túlélnek. Lehet ez bennük a titok. Az agresszív főnökkel viszont tudok mit kezdeni. Bizony, talán a neveltetésemből ered, hogy nem ér váratlanul egy dühös agresszív megnyílvánulás a másik fél részéről. Egy időben én is agresszióval reagáltam az agresszióra - mondom nem félek az ilyen emberektől - de egy idő után nagyon fárasztóvá válik állandóan felvenni a kesztyűt. Nem dobtam be a törülközőt, de kerestem más megoldásokat agresszív főnökök és velük való kommunikáció megoldására. Az agresszív főnökök erőszakkal alakítják a helyzeteket a saját elképzelésükre. Azt hiszik, hogy erőszakkal lehet a leghatékonyabban vezetni – teszik ezt abbéli félelmükből fakadóan, hogy különben gyengének tűnnének, vagy egyszerűen csak azért, mert eltanulták saját korábbi főnökeiktől. Azok a főnökök, akiknek rendszeres hangulati kirohanásaik vannak, azt gondolják, hogy ez normális viselkedés. Az, hogy egy felnőttnek hisztériás rohamai vannak, jobb esetben nevetséges, rosszabb esetben ijesztő. Ne reagáljunk dühösen. Egyébként valószínű, hogy ezek az emberek sokkal inkább el vannak foglalva magukkal, mintsem bennünket észrevegyenek. Tekintsünk ilyenkor úgy a főnökünkre, mint egy kisgyerekre, aki a földhöz veri a játékait. Vagy egyszerűen észre se vegyük. Ez elejét veheti a következő hisztériának. Ha szarkasztikus a főnököd, vegyed szó szerint a megjegyzéseit, és kérd meg, hogy fejtse ki bővebben.  Visszakozni fog, és a jövőben kerüli majd a gúnyolódást. Van erre egy másik módszer is - itt nagyon fontos az önismeret és az ember ismeret is -  te is válaszolj szarkazmussal. Ha a főnöködnek van humor érzéke, még jól is elsülhet a dolog. Viszont, ha nincs felvázolhatod neki, hogy miért fogja vissza magát legközelebb.

A  kemény, követelő főnök

A kemény főnökkel a legnagyobb probléma az, hogy túlságosan irányítják a beosztottaikat. A túl kemény főnökök félnek kiadni a kezükből a felelősséget. Ennek semmi köze nincs a mi képességeinkhez, általában a saját bizonytalanságuk/ rossz tapasztalataik következménye. A másik kiváltó ok , hogy nem akarják másokkal megosztani a sikert. Teljesen mindegy, milyen alaposan dolgozunk,hogy hányszor ellenőrzünk egy munkafázist, soha semmi nem jó. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy nem értékelik kellőképpen a munkánkat. Felmerülhet a kérdés: miért nem bízik meg bennünk jobban, és miért nem ad több függetlenséget?

aid1164310-728px-avoid-holiday-office-party-blunders-step-4-version-2_2.jpg

A  probléma másik része, hogy unalmassá válhat a számunkra az általa kiadott feladat. A legtöbb ember nem képes hosszú távon monoton munkát végezni és bizony hibázni fog. Ha a főnök nem ad teret a kibontakozáshoz, és nem osztja le a felelősséget, akkor csökken az ember személyes motivációja. Ilyen főnök mellett a fejlődés lehetősége is korlátozott. Finoman tudassuk a főnökünkkel, hogy értékeljük az aggodalmát, de nem akarjuk extra munkával terhelni. Lehet, hogy kezdeményezőképességünk láttán megkönnyebbül. Nézzük át a munkánkat, mielőtt be kell számolnunk róla, hogy biztosak lehessünk benne, mindent rendben talál; majd nyugtassuk meg, hogy mi már megfelelően előkészítettük az ügyet. Ez a fajta biztonságérzet kellő alapja lehet a jövőbeli bizalomnak.

A gyenge, tapasztalatlan főnök ... aki agresszíven reagál 

A főnök gyengének és tapasztalatlannak tartható, ha általános a vélekedés az ügyben, hogy túl korán nevezték ki, és bizonytalan a munkáját illetően. Amiatt is gyengének, kevéssé hatékonynak tűnhet, ha igyekszik elodázni a problémákkal való szembesülést. Ilyenor dominánsan lépnek fel, hogy bizonytalanságukat leplezzék. Ez általában káoszt szül. Nincs senki, aki irányítaná a beosztottakat, a főnöknek fogalma sincs a beosztottak munkaterheléséről, de követel és másokat hibáztat. Beosztottként nem kapunk a főnöktől megfelelő támogatást a kritikus kérdésekben vagy pont túl sok kritikát kapunk. A gyenge főnök kerüli a konfliktusokat,de passzív - agresszív módon a legváratlanabb pillanatokban szembesít a létező vagy nem létező hibáiddal. Ez azt is jelenti, hogy  nem képes ellenőrizni és rendezni a munkafolyamatot és pillanatnyi problémákra koncentrál. Közben pedig mindenkinek meg akar felelni – ezzel azonban egyes beosztottak szemében éppen a negatív tulajdonságait domboríthatja ki, és horror-ovi  rivalizálás is kezdetét veheti a munkahelyen.

work-life-balance-demanding-job.jpg

Ilyen helyzetben a legjobb döntés az, ha kerüljük az érzelmileg töltött, veszekedős témákat – ezek aggodalommal töltenek el egy olyan főnököt, aki mindenkinek tetszeni akar. Osszuk meg a főnökünkkel a gondolatainkat. Tegyünk úgy, mintha észre sem venné a kollégák között feszülő problémákat, de egy finom emlékeztető mellett – főleg ha írásban kapja meg – nehezebb tudomást sem vennie róluk. Ragaszkodjunk a heti vagy havi értekezletekhez, és próbáljunk ezek alatt megfelelő iránymutatáshoz jutni. Amikor csak lehet, próbáljuk meg magunk megoldani a konfliktusokat. Védjük le magunkat azzal, hogy e-mailt küldünk a főnöknek és az érintett kollégáknak. 

9dicas-sbc-3.jpg

Nem könnyű dolgozni, élni és együttműködni a fent felsorolt személyiségjegyekkel bíró felettesekkel. De még kollégákkal sem!  Még is ezen módszerek segíthetnek a belső lelki békénk megőrzésében. Az asszertivitás  alkalmazása nagyon hatékony ilyen helyzetekben.  Az asszertivitás fokozza az önbizalmat (mert elismerjük saját véleményünk fontosságát, jobban tudjuk akaratunkat érvényesíteni). Segít megérteni másokat, és abban, hogy minket is megértsenek. Megtanít tiszteletet adni és kapni. Segítségével emberi kapcsolataink őszintébbek lesznek. Ezen kívül segít a stressz-kezelésben és a düh kontrollálásában is. Fontos eleme, hogy merjük saját érzéseinket megfogalmazni, kimondani. Fogadjuk el, hogy jogunk van saját szükségleteinket kielégíteni, ha az nem sérti mások érdekeit. Ha érdekeink másokéval ütköznek, próbáljunk meg mindenki számára elfogadható megoldást keresni.

 

Megmutatom hogyan:

  1. Az asszertív kommunikáció első lépése a problémát okozó helyzet/viselkedés megfogalmazása, világosan, tárgyilagosan (úgy hogy a másik fél számára is pontosan érthető legyen). Ezt követi annak leírása, hogy ez nekünk miért okoz gondot. Fontos hogy egyes szám első személyben beszéljünk. „Nekem rosszul esik, én nem értek egyet azzal, hogy…”

  2. Fontos megjegyezni, hogy a kritika ne a másik emberre, hanem annak aktuális viselkedésére vonatkozzon. „Kérlek ne beszélj így velem, mert rosszul esik.”

  3. Fontos, hogy a beszélgetésre legyen minkét félnek ideje, és a helyszín is legyen megfelelően megválasztva, a légkör le legyen túl feszült. (Próbáljunk minden helyzetben higgadtak maradni.)

  4. Az elején olyan szituációkban gyakoroljunk, melyeknek nincs túl nagy tétje. Próbálja el előre, munkahelyén mit szeretne majd mondani. Segíthet, ha írsz egy forgatókönyvet.

  5. Próbáld el hangosan, családtag vagy barát előtt, és kérjél visszajelzést, kritikát.

  6. Viselkedj magabiztosan, még ha nem is érzed magát annak. Húzd ki magad, tartsd meg a szemkontaktust.  Arckifejezésed legyen pozitív vagy semleges.

meet-and-greet.jpg

Ne féljük segítséget kérni, ha arra van szükségünk és ajánljuk fel mi is támogatásunkat másoknak vágyaik megvalósításához.

Ne tartsunk a konfrontációtól, higgyük el hogy tudjuk kezelni a konfliktusokat!

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása