Benzaiten Tréning

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”

Szeretlek!

2016. január 19. 12:12 - Benzaiten Tréning

Az állatok ismerik egymást, az ember nem.

Szólj hozzá!

Tigris Tigris

2016. január 19. 12:10 - Benzaiten Tréning


Amikor egy ember megöl egy tigrist, azt sportnak hívják, amikor viszont a tigris akarja elpusztítani az embert, azt kegyetlenségnek nevezik.

acarpsm.jpg

 

Mi az asszertivitás?

 

Az asszertivitás önérvényesítést jelent, mely során képessé válunk a saját igényeinket kifejezni, céljainkat elérni, mégpedig úgy, hogy közben a másik fél igényeire, jogaira és problémáira is tekintettel vagyunk. Ezt a hozzáállást támogatja az erőszakmentes kommunikáció, valamint a helyes szándék és nézet kialakítása.

 

Miért fontos az erőszakmentesség?



81658_tigris_thumb.jpg

 

A belső harmónia elérése érdekében figyelembe kell venni, hogy mi által jutunk közelebb céljainkhoz. Azonban célválasztásunk, valamint az ahhoz vezető úton tanúsított cselekedeteink (legyenek azok tettek, szavak vagy gondolatok) mindig minden esetben kihatnak a környezetünkre, embertársainkra, és a következmények által pedig visszahat ránk is. Mindegy, hogy hagyjuk magunkat eltiporni, vagy mások jogait söpörjük félre, előbb-utóbb szenvedni fogunk helytelen viselkedésünk miatt.

 

Miért jó az asszertivitás?

 

 

 65aa88966d030d28764babf7f3b942df.png

 

Az asszertív viselkedés az arany középút a behódoló, alárendelt magatartásforma és a fenyegető agresszivitás között. Az asszertivitás által csökken a belső feszültség és az emberek közötti konfliktus, hiszen olyan közösség alakul ki általa, ahol értékesnek érzed magad, ahol megoszthatod érzéseidet, gondolataidat, vágyaidat, félelmeidet és nemtetszésedet, illetve ahol a felesleges játszmák helyett a célokra fordíthatod az energiádat.

Az asszertív ember határozott, környezetével összhangban éri el a céljait, van önbizalma, tisztában van mások jogaival, együttműködő, boldog és erős – és soha nem agresszív, manipulatív vagy megalkuvó!



Jelenkezem asszertivitás és erőszakmentes kommunikáció tréningre!

 

nature_wallpaper-tiger_1.jpg

 

Ha úgy érzed, itt az idő, hogy kiállj magadért és megtanuld az önérvényesítés csínját-bínját, akkor bátran vedd fel velünk a KAPCSOLATot, hogy további információval szolgálhassunk!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása