Benzaiten Tréning

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”

Semmi stressz csak légy kreatív

2015. november 04. 19:43 - Benzaiten Tréning

balance-398156_640.jpg

 

A kreatív gondolkodás és stresszel való megküzdés között szoros összefüggés van. Az élet területén felmerült feszültségek, a szorongás és a teljesítéskényszer, sokszor negatívan hat a kreatív gondolkodásra,de ha megtanuljuk más felé,valamilyen kreatív tevékenységhez csatolni ezeket a gondolatokat,akkor egyszerűbb lesz a megoldást találni a negatív stresszre.

 

user-experience-design.jpg

Tudományos megfigyelések alapján a kutatók bebizonyították ( és nem a brit tudósokról van itt szó), hogy a kreatív elmék könnyebben feltalálják magukat az élet számtalan területén.

 

A következő néhány pont segíthet a stressz átalakításában:



05.jpg
A problémáktól való eltávolodás
Érdemes a döntések és a problémák megoldása előtt
elvonulni és több szemszögből megvizsgálni a lehetőségeket, a válaszokat.Tartsd távol magad te is egy kis időre a problémáidtól!
Így elérheted, hogy utána más perspektívából lásd a megoldást,
és könnyebben dolgozd föl a stresszes helyzeteket.

 

 

                                                                      

images_8.jpgRendszeres testmozgás
A testmozgás fejleszti a fizikai és a szellemi aktivitást.
A megoldhatatlan problémák esetében, sokszor az aktív testmozgás csodákra képes. Átlagosan 2 órás mérsékelt mozgás után a kreativitást és a az innovatív gondolkodás a mozgás hatására aktívabb lesz. Az agy az aerob mozgás következtében a fokozott oxigén dús vérellátás mellett, fokozott aktivitást ért el, ami a kreatív ötletekhez is jelentősen hozzájárulhat. Persze mindenki a saját vérmérsékletének megfelelő mozgást válasszon.

 

 

homokvar.jpg 
A kreatív, és folyton megújuló gondolkodást azonban életkorunk, környezetünk, nagyban befolyásolja. Az idő haladtával egyes helyzetekben megszokásból cselekszünk és nehezebb kreatívan megoldást találni az új helyzetekre. Erre egy megoldás van: hogy hosszabb távon, a pozitív hozzáállás, a sok pozitív élmény, a szórakozva és élethosszig tartó tanulás, erősíti a kreatív gondolkodást és gyengíti a stressz negatív hatását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichogourmet.blog.hu/api/trackback/id/tr938050964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása