Benzaiten Tréning

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”

Ének és Dal

2015. november 15. 11:58 - Benzaiten Tréning

Létezik egy afrikai történet, ami jól mutatja a meditáció közbeni odafigyelés és hallgatás minőségét. Egy kelet-afrikai törzsi szokás szerint a gyermek születésnapját nem onnantól számítják, hogy világra jött, és nem is a fogantatás pillanatától, mint más kultúrákban, hanem amikor először gondolatként megjelenik az édesanya fejében – ez az igazi születésnapja.

 

spiritualis-lelki-ebredes-atalakulas-dns-tudat-tudatossag-fizikai-tunetek-fajdalom-rezgesszint-frekvencia-szeretet-2014-hatartalan-vilag.jpg

Amint az anya ráeszmél, hogy gyermeket szeretne a párjától, elhagyja a falut, leül egy fa alá, és csendben addig figyel befelé, amíg meg nem hallja a születendő gyermeke énekét. Énekelgeti magának, majd visszamegy a faluba és megtanítja a párjának, hogy mikor egyesülnek a szerelemben, ennek segítségével hívják meg a gyermeket közös életükbe. Aztán terhes lesz, és a magzatnak dúdolja a dalt, illetve megtanítja a bábáknak is, hogy szülés közben ez legyen az első hang, amit a gyermek hall, illetve a születése alkalmából összegyűltek is ezzel az énekkel tudják majd fogadni őt.

 

woman-158343_640.png

Később, ahogy cseperedik a gyermek, a falu lakói is megtanulják az ő saját énekét, így amikor pl. elesik és megüti magát, akkor valaki felveszi és ezzel a dallal nyugtatja meg. A különböző átmeneti rítusok során is ezt énekli a törzs, illetve az esküvői szertartáson a vőlegény és a menyasszony énekét is előadják. Aztán élete végén, amikor már öreg és haldoklik az ember, akkor a falu lakói összegyűlnek, és utoljára eléneklik neki a saját dalát.
Amikor először hallottam ezt a történetet felébredt bennem a vágy, hogy egy olyan helyen éljek, ahol az emberek meghallják egymás énekét, ahol annyira összhangban vagyunk magunkkal és egymással, hogy így tudjuk üdvözölni egymást. 

 

 

A meditáció segít meghallani a saját dalunkat, és tisztelettel meghallgatni a körülöttünk élők énekét.

 

afrika.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichogourmet.blog.hu/api/trackback/id/tr578064350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása